3.9 C
Кахул
miercuri, noiembrie 30, 2022

Acte false depistate DIN NOU la vama Cahul. Un tânăr a încercat să traverseze frontiera de stat cu un permis de conducere fals

Cazul a avut loc ieri, 18 iunie, când la controlul trecerii frontierei s-a apropiat un autoturism de model Mercedes, în salonul căruia se afla un tânăr moldovean de 25 de ani din Cahul.

Acesta a prezentat actele care erau în regulă însă comportamentul agitat al tânărului a trezit suspiciuni polițiștilor de frontieră, dar și declarațiile acestuia privind scopul călătoriei sale în afara țării.

În context, tânărul a fost supusă controlului suplimentar, fiindu-i solicitat de a prezenta toate actele ce le deține asupra sa. Ca urmare, acesta a înmanat la control și un permis de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile române.

După cercetarea minuțioasă a documentului, polițiștii de frontieră au constatat că este falsificat. Ba mai mult, tânărul a recunoscut la audieri că știa despre contrafacerea actului. Acesta a relatat că acum doi ani, niște conaționali, stabiliți în Franța, i-au propus să activeze în calitate de șofer și tot ei l-au ajutat, contra sumei de 300 de euro, să intre în posesia permisului de conducere.

Permisul a fost ridicat și transmis spre expertiza tehnico-judiciară, iar pe numele cetățeanului moldovean s-a pornit un proces penal pe faptul săvârșirii infracțiunii de deținere și folosire a actelor oficiale false. Totodată, tânărul și-a întrerupt călătoria, luând decizia de a face cale întoarsă de la frontieră.

Ultimele știri:
Articole Populare