miercuri, august 4, 2021

Facturi mai mici pentru gazele naturale

Moldovenii plătesc deja mai puţin pentru gaz. Furnizorul a recalculat tarifele pentru luna ianuarie şi februarie, iar primele facturi modificate au ajuns deja la consumatori. Acum, ei achită cu 20,3 la sută mai puţin. 

O locuitoare din Capitală a primit o factură mai mică cu 250 de lei. De la începutul sezonului rece, femeia a achitat lunar, în medie, cîte 1.300 de lei pentru încălzirea casei sale cu 5 camere.

„Acum a venit 935 de lei şi 45 de bani. E cu 250 de lei mai puţin. E o reducere considerabilă. Din banii economisiţi îmi voi cumpăra produse alimentare”.

Vestea că vor plăti mai puţin pentru gaz i-a bucurat pe moldoveni, care s-au grăbit să achite noile facturi:

„E foarte bine că s-a ieftinit gazul”.
„Lunar, consum foarte mult gaz. Acum că s-a ieftinit, va fi mult mai bine. ”
„Este îmbucurător. Oamenii demult aşteptau această ieftinire, în special pensionarii. Pentru ei, această ieftinire contează foarte mult”.

După intrarea în vigoare a noilor preţuri la gaz, cei care vor consuma mai puţin de 30 de metri cubi vor achita un tarif de 4 lei şi 70 de bani. Iar cei care vor depăşi acest volum, vor plăti 4 lei şi 89 de bani pentru un metru cub.

La sfîrşitul lunii ianuarie, premierul Pavel Filip a cerut revizuirea tarifelor la gazele naturale. Şeful executivului a avut mai multe discuţii în acest sens cu reprezentanţii Moldovagaz şi cu cei de la ministerul Economiei. Ultima dată, tarifele la gaze au fost micşorate acum doi ani.

Știri pentru tine