3.9 C
Кахул
miercuri, noiembrie 30, 2022

Oportunitate pentru studenții de la drept

Organizatorii proiectului „Acțiune pentru Justiție” – program național de formare a tinerilor juriști, anunță înregistrarea pentru cea de-a doua ediție. Proiectul are drept scop dezvoltarea unei rețele de tineri profesioniști în drept, caracterizată prin profesionalism și integritate. Data limită de depunere a dosarului este 18 noiembrie. Vor fi selectați doar 20 de participanți.

Apelul este deschis pentru toți tinerii juriști cu vârsta cuprinsă între 20 și 30 de ani, care au drept deziderat formarea profesională și personală prin intermediul educației nonformale și relaționarea cu instituții și actori din sistemul de drept. Proiectul este susținut prin grant de către Departamentul de Stat al Ambasadei SUA, Secția Justiție penală și aplicare a legii și este realizat de către organizația INVENTO, în parteneriat cu Fundația Hanns Seidel în Republica Moldova, Asociația Tinerilor Avocați din Moldova și Institutul Leavitt pentru Dezvoltare Internațională.

În cadrul proiectului „Acțiune pentru Justiție” vor avea loc mai multe module de formare, dar și o serie de evenimente publice, întâlniri cu experți de peste hotare, absolvenți ai primei ediții a proiectului – membri ai rețelei „Acțiune pentru Justiție”. Cei mai activi participanți vor fi premiați cu o vizită de studiu peste hotare.

Participanții trebuie să întrunească următoarele criterii:

  • student(ă) sau absolvent(ă) al/a Facultății de Drept;
  • vârsta cuprinsă între 20-30 de ani;
  • implicat(ă) activ civic;
  • responsabil(ă) și cu destulă motivație pentru a lua parte la proiectul „Acțiune pentru Justiție”.

Selectarea participanților se va desfășura în două etape: depunerea dosarului și interviul.

Prima etapă – depunerea dosarului

Fiecare candidat va depune un dosar de participare, care va conține:

  • CV-ul personal;
  • scrisoare de motivație.

Dosarul urmează a fi expediat până la data de 18 noiembrie, la adresa de email:actionforjustice2@gmail.com, cu mențiunea: „Dosar Acțiune pentru Justiție”.

Etapa a doua a concursului – interviul

Pentru evaluarea obiectivă a fiecărui participant, interviul va fi desfășurat de către un juriu profesionist în perioada 23-25 noiembrie. Scopul acestei etape este de a determina motivarea și pregătirea candidatului.

Prima ediție a proiectului „Acțiune pentru Justiție” a fost absolvită de 21 de persoane, care activează în calitate de avocați, funcționari publici, activiști pentru drepturile omului. Pentru mai multe informații, accesați pagina web INVENTO.

Sursa:bizlaw.md
Ultimele știri:
Articole Populare