Raionul Cahul stabileşte parteneriate durabile în Regiunea Dunării Inferioare

Vicepreşedintele raionului Cahul, Vlad Căşuneanu, însoţit de primarii localităţilor din Lunca Prutului au efectuat o vizită de studiu în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, judeţul Tulcea (Romănia). Scopul acestei vizite a constat în stabilirea unor parteneriate durabile în Regiunea Dunării Inferioare, potrivit Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud.

Vlad Căşuneanu, împreună cu primarii, au participat la o masă rotundă, în cadrul căreia a fost prezentat micro-proiectul „Capacităţi consolidate a părţilor interesate – factor esenţial în guvernanţa mediului în regiunea Prutului Inferior” şi s-a discutat despre situaţia în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.

Rezervația Biosferei Delta Dunării constituie o suprafață totală de 580 000 ha. Valoarea internațională deosebită a Deltei Dunării a fost recunoscută și inclusă în rețeaua mondială a rezervațiilor biosferei în anul 1990, în cadrul programului „Omul și Biosfera”, lansat de UNESCO în 1970.
În cadrul aceleiaşi întruniri, aleşii locali din Sudul Republicii Moldova au avut ocazia șă se afle în vizită la Primăria Mahmudia, unde au discutat cu doamna primar Gheorghiana  Vramuleț, Aflată la al 5-lea mandat, primăriţa de peste Prut a povestit, la rândul său, despre activităţile întreprinse în domenul biodiversităţii în Delta Dunării.

Acestă vizită de studiu a fost organizată de Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (Tulcea, România), în colaborare cu Centrul de Consultanţă Ecologică Cahul.