20.3 C
Кахул
miercuri, august 17, 2022

Să fie lumină… pe străzile din Cahul

Acum câteva zile, Primăria orașului Cahul a făcut „imposibilul”, a adus lumina pe străzile din centrul orașului.

Mai multe felinare au fost instalate pe bd.Victoriei, în preajma parcului central și alte străzi din oraș. Probabil, multora le-a scăpat acest lucru, dar cu siguranță majoritatea trecătorilor au observat schimbarea din inima orașului. Felinarele din Piața Independenței au fost vopsite în culorile simbolice – alb și albastru, iar în vârf au fost instalate dispozitive LED.
 
Potrivit serviciului de presă al Primăriei, astfel de lucrări de renovare și reabilitare au avut loc ultima dată tocmai în anul 1986. Cu certitudine este remarcabilă această așteptată inițiativă, însă avem părți ale orașului unde oamenii, întorcându-se de la la serviciu în orele târzii, sunt nevoiți să-și facă singuri lumină în bezna de pe străzi. Sectoarele Ghidro, Lipovanka și chiar unele străzi din Centru parcă au rămas cu câteva decenii în urmă la acest capitol.
 
Iluminatul stradal sau, mai bine zis, lipsa acestuia a fost și încă mai este o problemă a orașului nostru, însă dacă APL-ul va continua în acest ritm, nu numai că vom simți că trăim cu adevărat în capitala sudului, ci vom avea mai puține griji atunci când vom aștepta părinții de la serviciu, tinerii de la distracție, copiii de la școală.
 
Foto: Facebook / Primăria orașului Cahul
 
Ultimele știri:
Articole Populare