2.7 C
Кахул
miercuri, noiembrie 30, 2022

Șoferii prinși în stare de ebrietate la volan vor rămîne fără permis de conducere

Din 14 decembrie 2018, șoferii prinși în stare de ebrietate la volanul mașinii vor rămîne fără permis de conducere.

În momentul în care conducătorul auto va fi depistat în stare de ebrietate i se va ridica permisul de conducere, dar i se va elibera un permis provizoriu, acesta este în drept să conducă pe durata examinării cauzei în instanță.

Totodată, unitatea de transport va fi ridicată și transportată la parcarea specială. Tarifele de transportare vor fi de 250 de lei, plus 50 de lei ora de parcare, aproximativ 600 de lei pe zi.

De asemenea, se introduce o pedeapsă nouă în legea penală de „anulare a permisului de conducere”, iar șoferii certați cu legea vor putea obține un permis de conducere abia peste patru ani de la sentință definitivă și doar după ce susțin repetat examenul auto (proba teoretică și practică). Plus la toate, șoferii vor trebui să prezinte certificatul privind instruirea anti-alcool.

Programul probațional obligatoriu anti-alcool, realizat de Inspectoratul Național de Probațiune, va fi de 20 de ore și va costa 4000 lei.

Pe parcursul a 8 luni ale anului curent din cauza stării de ebrietate la volan s-au produs  1,740 accidente rutiere soldate cu 186 persoane decedate și 2,111 traumatizate, iar 3,459 conducători auto au fost documentați băuți la volan, scrie Inspectoratul Național de Patrulare.

Ultimele știri:
Articole Populare