0.6 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

Zilele Filmului Românesc vin la Cahul

Zilele Filmului Românesc ajung în acest an la Cahul în perioada 30-31 octombrie. Publicul va descoperi două dintre cele mai importante filme românești ale ultimului an, dar și un film clasic.

Este vorba de lungmetrajul „Berliner” in regia Marian Crișan, premiera căruia a avut loc la cea de-a 42-a ediție a Festivalului Internațional de film de la Moscova (MIFF). „Berliner” care vine de la sintagma „Ich bin ein Berliner”, din faimosul discurs anti-comunist al lui John F. Kennedy, prezintă istoria unui politician în plină campanie pentru un loc în Parlamentul European, care rămane blocat intr-un orășel de provincie și e găzguit de un cetățean obișnuit, tractorist de meserie, în casa sa, de unde politicianul își va continua campania electorală, punând la cale un plan cameleonic. Pelicula poate fi vizionată la data de 30 octombrie, ora 18:00.

În ultima zi din octombrie publicul va putea viziona „Un film cu fată fermecătoare” regizat de Lucian Bratu și „DOGPOOPGIRL” în regia lui Andrei Huțuleac, la orele 17:00 și respectiv 20:00.

Proiecţiile se vor desfăşura în incinta Teatrului „B. P. Hașdeu”, intrare liberă, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară impuse de autorităţi.

ZFR sunt organizate de Asociaţia Cineaştilor Independenţi „Alternative Cinema” din Republica Moldova și casa de producţie Rova Film din România.

Acest eveniment este realizat cu sprijinul Ministerului Culturii din Republica Moldova, Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, Centrului Național al Cinematografiei din Republica Moldova, Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău și Uniunii Cineaştilor din România.Parteneri: Primăria mun. Cahul, Teatrul „B. P. Hașdeu”, Asociația pentru Combaterea Izolării Informaționale „ECOU”.

Sponsori: Asociația Investitorilor din România în Republica Moldova, Balkan Pharmaceuticals, Betty Ice Chișinău, BCR Chișinău, Lucru Manual Moldova, Symbol Media, Idegraf, HaiKuTaTa, Raquette, Print Caro.

Ultimele știri:
Articole Populare