6 C
Кахул
miercuri, noiembrie 29, 2023

Zona petrolieră din portul Giurgiulești cuprinsă de fum. Pompierii au intervenit prompt (VIDEO)

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, în comun cu angajații Departamentului Petrolier al portului, au desfășurat  un exercițiu practic, planificat pe  teritoriul Portului Liber Internațional Giurgiulești. Scopul evenimentului consta în verificarea nivelului de reacție și de sincronizare a acțiunilor pompierilor și angajaților obiectivului economic, la lichidarea unui incendiu produs în zona petrolieră a Terminalului Giurgiulești, precum și îmbunătățirea capacității de intervenție comună, potrivit unui comunicat IGSU.

Conform scenariului în timpul efectuării unor lucrări la rampa de descărcare a produselor petroliere, s-a produs un incendiu, care a declanșat sistemul automat de înștiințare și sistemul automat de stingere a flăcărilor.

Până la sosirea autospecialelor de intervenție la incendii a pompierilor, angajații portului au evacuat personalul și au întreprins măsuri pentru răcirea cisternelor cu combustibil. Ajunși în câteva minute la fața locului cu 2 autospeciale, pompierii au lansat atacul cu spumă pentru a potoli flăcările.

De serviciile pompierilor a beneficiat și un angajat al portului, care a suferit traumatisme și a rămas blocat într-o încăpere. Acesta a fost evacuat din zona de risc de către o echipă de protectori, fiindu-i acordat ulterior primul ajutor medical.

Conducerea Centrului de Dirijare și Intervenție Operativă Zonală Sud, a IGSU, a monitorizat acțiunile tuturor participanților la exercițiu. Astfel de exerciții la obiectivele economice ale statului sunt organizate periodic, planificat, pentru a menține și îmbunătăți capacitatea de luptă a formațiunilor protecției civile din cadrul acestor obiective.

Ultimele știri:
Articole Populare