0.5 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

1,7 mln lei din Bugetul de Stat vor fi alocați pentru construcţia sediului Judecătoriei Cahul

Peste 50 de milioane de lei din Bugetul de Stat vor merge în acest an pentru construcția judecătoriilor noi în șase raioane din Republica Moldova.

Cifrele au fost indicate de către Ministerul Justiției într-un raport privind Planul de construire a clădirilor noi sau renovare a clădirilor existente, necesare pentru buna funcționare a sistemului instanțelor judecătoreşti.

Respectiv, pentru pregătirea proiectelor pentru construcţia sediului Judecătoriei Cahul vor fi alocate 1,7 mln lei, sediului Judecătoriei Edineţ – 514.4 mii lei; Judecătoriei Căuşeni – 865.8 mii lei; Judecătoriei Chişinău – 46 mln. lei și Judecătoriei Orhei – 685.8 mii lei.

Amintim că la începutul acestui an, a fost deschisă prima judecătorie din țară, construită conform standardelor europene. Este vorba de Palatul Justiției din orașul Ungheni – prima instanță reorganizată integral în conformitate cu Legea nr.76 din 21 aprilie 2016, prin care judecătoriile Ungheni și Nisporeni au fost contopite. Pentru Palatul justiției de la Ungheni au fost cheltuite aproximativ 60 de milioane de lei.

Ultimele știri:
Articole Populare