4 C
Кахул
miercuri, noiembrie 29, 2023

/METEO/ În ţară au fost anunţate ploi puternice, vijelie şi grindină

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat Cod Galben de schimbare bruscă a vremii, care va fi valabil în perioada 22 – 23 iunie.

Potrivit meteorologilor, începând cu seara zilei de astăzi, pe tot teritoriul ţării se prevede schimbarea bruscă a vremii, însoţită de mai multe fenomene periculoase.„Vor cădea averse cu descărcări electrice, izolat puternice (20-25 l/m2), cu grindină și intensificări ale vântului cu aspect de vijelie de până la 15-20 m/s”, menționează SHS.

Totodată, sinopticienii arată că de mâine vremea se va răci semnificativ. Astfel, în timpul zilei, temperatura maximă a aerului ar putea scădea până la 15-20 de grade Celsius.

Specialiştii susţin că dintre fenomenele meteorologice stihiinice, cel mai mare pericol în luna iunie îl prezintă aversele puternice de ploaie şi căderile de grindină, care se semnalează anual.

La rândul lor, medicii atenţionează bolnavii cu maladii cronice și persoanele în etate și cele meteosensibile că, în legătură cu schimbarea bruscă a vremii, ar putea să nu se simtă bine.

Ultimele știri:
Articole Populare