0.8 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

7 motive pentru a alege Universitatea de Stat „B.P. HASDEU” din Cahul

După ce ai susținut bacalaureatul, a venit acel moment în viaţa ta liniştită de elev când trebuie să ei o decizie – să mergi la facultate. Dacă dorința de a avea o carieră de succes te motivează să mergi mai departe, atunci noi, cei care mai avem un pic și finisăm studiile la facultate, îți propunem o serie de argumente concrete de ce ar trebui să alegi Universitatea de Stat „B.P. Hasdeu” din Cahul. 

1În top 15 a celor mai bune universități din Republica Moldova

Potrivit datelor Web Ranking Universities, din ianuarie 2016, Universitatea de Stat „B.P. Hasdeu” din Cahul este una dintre cele mai bune universități din Republica Moldova, situată de asemenea și pe locul 14470 din 25.000 de instituţii de învățământ superior din întreaga lume. Universitatea a înregistrat rezultate foarte bune atât în domeniul cercetării ştiinţifice, cât şi în implicarea cadrelor didactice în organizarea şi realizarea activităţilor extra-curriculare, programelor şi proiectelor care au ca scop dezvoltarea domeniului educaţional în regiunea de sud a Republicii Moldova. Aici ai șansa să devii un specialist de succes într-o universitate prestigioasă.

2 Mai aproape de cei dragi

Poate că te gândești să pleci mai departe, peste hotare, în alte țări, unde sunt mai multe posibilități, dar totuși, studiile în străinătate reprezintă o adevărată provocare la care nu toți tinerii ar putea să facă față. Aici îți va fi mai ușor, vei fi mai aproape de familie și vei putea oricând să te întorci acasă.

3 Economie de bani

Trebuie să recunoaștem că studiile de peste hotare sunt mult mai scumpe. În Moldova, în schimb, taxele sunt mai reduse, mai ales dacă ai și o bursă. În acest an, în cadrul studiilor superioare de licență din cadrul  Universității de Stat „B.P. Hasdeu” din Cahul se prevede admiterea a 169 persoane cu finanțare, unde poți fi chiar tu unul dintre acei norocoși. Pe lângă acestea, căminele studențești din cadrul  universității percep o taxă foarte mică. Universitatea dispune de 2 cămine care asigură studenţii cu spaţiu locativ, o bibliotecă modernă cu 3 săli de lectură, 4 săli multimedia care oferă studenţilor acces în orice clipă la internet. În concluzie, vei putea foarte ușor să studiezi la o facultate bună cu bani puțini.

4 Personal didactic tânăr și profesionist

Colectivul profesoral este majoritar compus dintr-o echipă tânără, care s-a format în cadrul univesității și se perfecționează continuu. Profesori de succes, cu grade didactice şi ştiinţifice, educați într-un spirit deschis, care dau dovadă de abilități de comunicare eficientă. Fiind nu doar buni pedagogi, ci și îndrumători, îți vor sta mereu la dispoziție cu sfaturi utile. Când vei merge la cursuri sau la seminarii, nu te vei simți ostil, ci vei aparține unui mediu familiar, cu oameni tineri care sunt dispuși să te ajute.

5 Varietatea domeniilor de studiu

În cadrul universității „B.P. Hasdeu” din Cahul sunt trei facultăţi: Facultatea de Filologie şi Istorie; Facultatea de Drept şi Administraţie Publică şi Facultatea de Economie, Inginerie și Științe Aplicate, care pregătesc specialişti în următoarele domenii: informatică și matematică, limba și literatura română și engleză, limba și literatura română și franceză, limba și literatura franceză și engleză, limba și literatura engleză și franceză, istorie și educație civică, istorie și geografie, pedagogie în învățământul primar și pedagogie preșcolară, psihopedagogie și pedagogie preșcolară, psihopedagogie și pedagogie socială, administrație publică, asistență socială, contabilitate, marketing și logistică, business și administrare, finanțe și bănci, drept, informatică, inginerie și management în industria alimentară, inginerie și management în agricultură și turism.

Chiar dacă încă nu te-ai decis ce specialitate să alegi, aici ai o gamă largă de oportunități de studiu, în care îți poți începe formarea carierei tale.

6 Învățămînt de calitate

Un rol important în îmbunătăţirea procesului de învăţământ îl au serviciile şi centrele din universitate: Centrul Francez de Resurse Şcolare şi Universitare, Centrul Englez de Resurse, Centrul de Documentare ONU, Centrul Pro-Europa Cahul, Clinica Juridică etc. Aceste centre asigură consultanţă în ceea ce priveşte furnizarea de surse metodice şi bibliografice, promovarea valorilor europene prin factorul lingvistic şi altele. Mulţi studenţi sunt apreciaţi cu diplome şi menţiuni la diferite concursuri, ceea ce demonstrează potenţialul intelectual al universităţii. În contextul modernizării sistemului de învăţământ superior, Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” depune eforturi pentru implementarea în practică a prevederilor Procesului de la Bologna.

7 O multitudine de posibilități post-universitare

Un rol important în dezvoltarea Universităţii „Bogdan Petriceicu Hasdeu” îl au relaţiile de strânsă cooperare cu o serie de instituţii de învățământ superior din ţară şi de peste hotare. În prezent, universitatea are încheiate acorduri de cooperare şi parteneriat cu 8 universităţi din Republica Moldova, 6 universităţi din România, 3 universităţi din Ucraina şi 2 instituţii de învățământ superior din Franţa. De asemenea, studenții din cadrul universității pot efectua stagii de practică cu posibilitate de angajare după finisarea studiilor,  în cadrul instituțiilor de stat cum ar fi: Consiliul Raional Cahul, Judecătoria Cahul, Inspectoratul de Poliție,  Curtea de Apel, Primăria orașului Cahul și altele, în baza contractelor de colaborare încheiate.

Acestea sunt unele din cele mai importante argumente pe care ar trebui să le ai în vedere înainte de a lua o decizie. Oricare ar fi aceasta, un lucru este cert: acolo unde nu este pasiune nu poate fi succes! Mai mult, oricare va fi alegerea, nu uita să fii cel mai bun în ceea ce faci și să te gândești bine unde vrei să mergi mai departe. Noi am făcut alegerea corectă și ne mîndrim cu asta. Îți urăm mult succes!

Mai multe detalii despre admitere poți găsi AICI

Ultimele știri:
Articole Populare