0.5 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

70 mii de țigarete reținute în trenul de marfă Reni-Galați

Polițiștii de frontieră în comun cu colegii din România, precum și cu reprezentanții organelor vamale, au reținut, în seara zilei de ieri, un lot de 3460 pachete de țigări. Produsele de tutungerie erau ascunse în încărcătura de minereu de fier din vagonul unui tren de marfă, de pe ruta „Reni-Galați”.

În baza informației operative deținute de către Poliția de Frontieră a R.Moldova, precum că în preajma localității Giurgiulești și a punctului de trecere „Giurgiulești-Galați-feroviar” este posibilă o tentativă de trecere ilegală peste frontiera de stat a țigărilor, cu trenul Reni-Galați.

Urmare, la data de 06 octombrie a.c., în jurul orei 21.00, în timpul verificării perimetrului de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră „Giurgiulești-1”, patrula mobilă a observat, cu ajutorul dispozitivelor din dotare, un grup de persoane necunoscute.

Acestea au fost surprinse în timp ce încarcau trei saci voluminoși în garnitura de tren de tip deschis, care staționa pe teritoriul R. Moldova. Pentru a stabili toate circumstanțele, a fost luată decizia de a monitoriza toate acțiunile bărbaților și, operativ, a fost anunțată partea vecină despre presupusa încălcare, cu indicarea numărului garniturii de tren suspecte.

media_147584032768968500În rezultat, în jurul orei 22.30, autoritățile de frontieră române au supus unui control fizic detaliat toate vagoanele trenului marfar, ajuns pe teritoriul României. Deoarece la unul din vagoane echipa de control a observat o modificare a configuraţiei încărcăturii, s-a procedat la îndepărtarea unei părţi din minereu, iar la o adâncime de aproximativ 20 de cm au fost descoperiţi trei saci de rafie înveliţi în folie neagră de plastic, în care era o cantitate totală de 69.200 de ţigarete (3.469 pachete) de diferite mărci, de provenienţă Duty-free şi R.Moldova. Conform prevederilor legale, partea română a luat măsura ridicării ţigaretelor în vederea confiscării, iar agentul de tranzit al Căilor Ferate Moldova a fost sancţionat contravenţional.

În prezent, cercetările continuă în vederea stabilirii întregii arii infracționale urmând, ca la finalizare, să fie luate măsurile legale ce se impun.

Foto: Poliția de Frontieră a Republicii Moldova
Ultimele știri:
Articole Populare