4 C
Кахул
miercuri, noiembrie 29, 2023

Accident la Cahul. Un bărbat a fost lovit mortal de un șofer beat

Sâmbătă, 28 octombrie, în jurul orei 19:00, pe strada Vasile Alecsandri din or. Cahul, șoferul unui autoturism de model „Ford” a tamponat un bărbat de 55 de ani. Șoferul vinovat a părăsit locul accidentului, iar la scurt timp bărbatul tamponat în urma traumatismelor primite a decedat la fața locului.

Poliția a întreprins măsurile necesare pentru identificarea șoferului vinovat de accident. Ulterior, aproximativ la 23:00 oamenii legii au depistat automobilul acestuia în propria curte, care avea semne evidente de implicare în accident rutier.

Proprietarul s-a dovedit a fi un bărbat de 50 de ani. Acesta a recunoscut că a tamponat un cetățean, după care a fugit de la fața locului. De asemenea, în timpul comiterii accidentului se presupune că șoferul se afla în stare de ebrietate, însă starea sa reală o va stabili rezultatele expertizei de la Dispensarul Narcologic. La moment, suspectul este reținut și urmează să fie documentat conform legislației în vigoare.

În acest context, Inspectoratul Național de Patrulare reamintește că conform RCR conducătorul de vehicul implicat într-un accident în traficul rutier este obligat:
– să oprească imediat vehiculul semnalizându-l;
– să nu schimbe poziția vehiculului şi a obiectelor de pe carosabil provenite ca urmare a accidentului în traficul rutier;
– să acorde primul ajutor, să cheme ambulanța în cazul în care în accident au fost cauzate traumatisme persoanelor, iar în cazurile de urgență – să asigure transportarea persoanei traumatizate la cea mai apropiată unitate medicală cu un vehicul de ocazie ori cu propriul vehicul, ulterior să revină la locul accidentului.

Ultimele știri:
Articole Populare