4 C
Кахул
miercuri, noiembrie 29, 2023

Actorii Teatrului B.P.Hasdeu din Cahul au participat la un Festival Internațional de Teatru din România

În perioada 11-14 mai curent, actorii Teatrului B.P.Hasdeu din Cahul au participat la cea de-a IV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru și Tineret APOLLO, desfășurat la Alba Iulia, România.

La festival au participat trupe de teatru din țări precum, Germania, Spania, Israel, Italia, Olanda, Cehia, Muntenegru, Ucraina, dar și din orașe ale României ca, Iași, Cluj-Napoca, București, Deva și bineînțeles, Alba Iulia.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Grupul Skepsis din Alba Iulia și se adresează grupurilor şi companiilor din zona profesioniştilor şi amatorilor care au în comun pasiunea pentru arta dramatică.

Actorii teatrului din Cahul au încântat publicul albaiulian cu piesa Amintiri din copilărie de I. Creangă, spectacol care a fost primit cu aplauze și bucurie.

Acest spectacol reprezintă un fragment din piesa de teatru Cu jăraticul pe buze, regizată de Gheorghe Mândru după piesa Nu mai plânge, Păsărilă, de Ion Iachim și cuprinde trei episoade: La scăldat, La cireșe și Pupăza.

Grație participării la festival, actorii au avut posibilitatea de face un schimb de experiență cu alte trupe de teatru, de a crea legături, punţi de colaborare artistică, de a-şi dezvolta performanţa artistică şi abilităţile de scenă învăţând, descoperind şi explorând împreună spiritul de toleranţă şi cooperare prin intermediul artei.

Deasemenea, în cadrul festivalului, actorii au participat la un atelier de formare coordonat de Michal Hecht (Academia de Arte ale Spectacolului, Praga) şi sesiuni de discuţii coordonate de Dr. Joke Elbers (Academia de teatru, Amsterdam) în scopul facilitării schimbului de experienţă, dezvoltării abilităţilor artistice şi împărtăşirii unor concepte de management artistic şi cultural tuturor participanţilor.

Autor: Gheorghe Stoianov
Ultimele știri:
Articole Populare