15.8 C
Кахул
duminică, septembrie 25, 2022

Alegerile „se apropie”. Participă la evenimentele de educație electorală și alege conștient

Anul 2019 se anunță a fi unul bogat în „alegeri”. Sfârșitul iernii va culmina cu alegerile parlamentare (24 februarie), iar vara elegătorii vor participa la scrutinul electoral pentru a alege administrația publică locală.

Cu toate că a trecut mult timp de când parlamentarii au schimbat sistemul electoral de vot proporțional pe cel mixt, cetățenii încă mai au întrebări la care deocamdată nu cunosc răspunsul.

Centrul CONTACT – Cahul invită cetățenii la o discuție deschisă în cadrul căreia își propune să-i informeze cum să aleagă cei mai destoinici reprezentanți ai poporului în Parlamentul Republcii Moldova, cum să se facă auziți, cum funcționează sistemul electoral mixt și altele. Evenimentul va avea loc la data de 22 noiembrie, ora 10:00, în incinta centrului BALCAN.

Totodată, vineri, 23 noiembrie, cahulenii sunt invitați să urmărească teatrul social „Alege liber! Alege conștient!” în distribuția actorilor Teatrului Republican Muzical-Dramatic „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul. Evenimentul va începe la ora 14:00, în Sala teatrului și nu prevede taxă de intrare.

Activitățile sunt organizate în carul proiectului „Alege liber! Alege conștient”, implementat de Centrul CONTACT, în parteneriat cu Fundația Friedrich Ebert, cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/ Departamentul Buna Guvernare.

Ultimele știri:
Articole Populare