0.5 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

Ambasadorul României în Republica Moldova a efectuat o vizită de lucru în raionul Cahul

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a întreprins ieri, 11 octombrie o vizită de lucru în sudul țării, unde a vizitat mai multe obiective reparate din granturi românești și a avut mai multe întrevederi cu factorii de decizie a instituțiilor din Cahul.

Diplomatul a vizitat șantierul Teatrului Dramatic „B.P. Hașdeu” din Cahul, edificiu finanțat de Guvernul României printr-un grant de 800.000 de euro. După finalizarea construcției, noua sală de spectacole va avea peste 300 de locuri și va reprezenta un important reper de promovare a culturii în zona de sud a țării.

La Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul, Ambasadorul Ioniță a susținut o conferință publică cu tema „Rolul NATO în asigurarea securității și gestionarea crizelor. Studiu de caz: România și Regiunea Mării Negre”. Principal obiectiv al evenimentului a fost diseminarea unor informații relevante despre Alianța Nord Atlantică și statele sale membre în fața unei audiențe formate în principal din studenți și profesori la științe politice. În același context, Ambasadorul român a prezentat provocările de securitate din regiunea extinsă a Mării Negre, precum și angrenarea statelor din vecinătate în parteneriate flexibile de cooperare și dialog cu NATO.

Pe final de vizită, Ambasadorul a fost la sediul Centrului Regional de Transfuzie a Sângelui din Cahul, renovarea căruia a fost finanțată de Guvernul României, în anii 2010 și 2012, cu suma totală de 290.000 de euro. Lucrările au fost finalizate în anul 2014.

Ultimele știri:
Articole Populare