6 C
Кахул
miercuri, noiembrie 29, 2023

Angajații în serviciul public pot beneficia de un stagiu de 6 săptămâni în SUA

Consiliile Americane pentru Învățămînt Internațional din Moldova anunță o nouă rundă de selecție în cadrul Programului de Stagiu Profesional în SUA – Professional Fellows.

Programul oferă posibilitatea angajaților în serviciul public (instituții de stat și ONG-uri) care sunt activ implicați în reforme politice și sociale, implimentarea și promovarea inițiativelor civice, administrarea publică și guvernarea locală atât la nivel național cât și internațional să beneficieze de un stagiu de 6 săptămâni în SUA.

Concursului pentru selecția finaliștilor în cadrul Programului Professional Fellows (Programul de Stagiu Profesional  în SUA), este deschis și se desfășoară în perioada 6 septembrie – 5  noiembrie 2018.

  • Programul oferă finaliștilor un stagiu de 6 săptămâni într-o instituție publică sau ONG din SUA și acoperă toate cheltuielile majore legate de participare: viza J1, bilet avia, asigurarea medicală, stipendiul lunar care acoperă cheltuielile de bază, cheltuielile legate de sesiunile de orientare din Washington.
  • Participanții la concurs vor depune dosarele în format electronic și vor trece prin 3 etape de selecție: completarea dosarului electronic, susținerea examenului TOEFL (la oficiul Consiliilor Americane, gratuit)  și interviul final în limba engleză.
  • Mai multe detalii despre program: http://www.americancouncils.md/pfp

La data de 18 -19 octombrie în incinta Bibliotecii publice „Andrei Ciurunga” din Cahul va avea loc prezentarea programului. Evenimentul va începe la ora 16:00.

Ultimele știri:
Articole Populare