luni, noiembrie 29, 2021
AcasăEvenimenteAplică la MOLDOX LAB - laboratorele de film și fotografie pentru schimbare...

Aplică la MOLDOX LAB – laboratorele de film și fotografie pentru schimbare socială care va avea loc la Cahul

Ești interesat de cinematografie și te preocupă schimbarea socială a țării tale, atunci te invităm să participi la MOLDOX — un festival de film internațional accesibil tuturor și axat pe probleme sociale de actualitate. Misiunea MOLDOX este aceea de a încuraja implicarea socială prin filme documentare.

Prin urmare, MOLDOX depășește limitele unui festival și se implică activ prin crearea unei platforme unde se vor putea obține informații despre calls-for-action, workshopuri organizate de ONG-uri, seminarii și alte evenimente sociale relevante.

La MOLDOX nu doar că vei avea ocazia să urmărești proiecțiile unora dintre cele mai bune filme documentare sociale din întreaga lume, dar vei putea să participi și la diferite activități, workshopuri și masterclass-uri (MOLDOX LAB) dedicate tuturor celor care își doresc să genereze schimbări sociale prin puterea filmului documentar. 

Astfel, ai la dispoziție LAB-uri pentru film și fotografie coordonate de profesioniști în domeniu.

FILM

Exploration Workshop Workshop-ul Exploration se adresează tinerilor dornici să exploreze mediul cinematografic și le oferă șansa să fie ghidați de către profesioniști în procesul de realizare al unui film scurt pe o temă socială care îi preocupă.
Workshop-ul are ca obiective creșterea coeziunii echipei, stimularea stimei de sine și dezvoltarea competențelor prosociale. Prin natura activităților, participanții vor dezvolta un nivel de atenție ridicat față de problemele sociale ale comunității și capacitatatea de a folosi puterea poveștilor pentru a produce schimbări.

Action Workshop Acesta este un atelier de lucru adaptat nevoilor activiștilor din ONG-uri, cu privire la modul de comunicare eficient și creativ prin intermediul filmului. Fiecare persoană are o poveste de spus, în special cei care lucrează cu grupuri dezavantajate. Dacă ai o poveste socială și personală de împărtășit, la acest workshop vei învăța cum să o transmiți într-o formă eficientă. Fă-ți auzită cauza pentru care lupți!

Inspiration Workshop Acest atelier va aborda teme care includ: modul în care se spune cel mai eficient o poveste, cum se realizează semnificativ și informativ interviurile și cum se conduce relația dintre subiect și regizor. Cu accentul pe originalitate și abordarea personală, participanții vor putea construi un punct de plecare solid pentru proiectele lor importante din punct de vedere social sau își vor putea dezvolta proiectele de film documentar la care lucrează deja. Pe perioada desfășurării acestui workshop, vor avea loc masterclass-uri susținute de producători experimentați în filmul documentar, pe tema pieței europene de documentare.

FOTOGRAFIE

Social Documentary Photography Workshop Învață și îmbunătățește felul în care fotografiezi pentru a crea compoziții puternice, cu poveste, prin analizarea unor situații reale de viață și de gestionare a eventualelor probleme. Atelierul include editare și capture-writing și va ajuta participanții să-și analizeze propriile imagini. Direcția de lucru se va axa pe exemple practice, prin felul în care se pot gestiona situațiile reale. Atelierul va cuprinde principii etice și sfaturi utile pentru mânuirea aparatului de fotografiat pe teren.

Data limită de înregistrare la ateliere este 10 septembrie 2016. Participarea este gratuită.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments