0.6 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

ATELIER: Evaluarea Periodică Universală – exercițiu internațional în domeniul drepturilor omului

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Reprezentanța Civil Rights Defenders (CRD) în Republica Moldova invită jurnaliştii din presa locală și națională, inclusiv din regiunea transnistreană și UTA Găgăuzia, să participe la cursul de instruire „Evaluarea Periodică Universală – exercițiu internațional în domeniul drepturilor omului”, care se va desfăşura pe 26 mai la Chişinău.

În cadrul acestuia, participanții vor fi informați despre situația drepturilor omului în Republica Moldova cu accent pe îndeplinirea angajamentelor asumate de autorităţi în cadrul exerciţiului internaţional – Evaluarea Periodică Universală (EPU).EPU este un mecanism creat în cadrul Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, prin intermediul căruia are loc evaluarea politicilor publice în domeniul drepturilor omului din ţările lumii.

La atelier vor fi anunțate condițiile de participare la un concurs tematic de articole şi reportaje la subiectul EPU, iar câştigătorul concursului va beneficia de o vizită la Geneva (Elveţia) pentru a participa la şedinţa Consiliului ONU pentru drepturile omului.

Cine poate participa?
Jurnalişti, angajaţi ai presei scrise, on-line, TV şi radio.
Limba de instruire și interacţiune – româna şi rusa.

Perioada și locația
Cursul de instruire va avea loc  pe 26 mai 2016, mun. Chișinău, str. Șciusev 67, et. 3, sediul ”Civil Rights Defenders”. Participanţilor din afara Chişinăului le vor fi rambursate cheltuielile pentru transport în baza biletelor de călătorie sau conform tarifelor de pe www.autogara.md.

Toți cei interesați sunt rugați să depună CV-ul la adresa de email mlu@ijc.md sau la sediul  Centrului pentru Jurnalism Independent, mun. Chișinău, str. Șciusev 53, MD-2012. Informaţii suplimentare la numărul de telefon (022) 227 539, Zinaida Gheață, Coordonatoare de programe, Departamentul Politici și Legislație Media.

Data-limită pentru depunerea CV-ului –  24 mai 2016

Atelierul are loc cu suportul organizației Civil Rights Defenders, Suedia, partener CJI.

sursa: media-azi.md
Ultimele știri:
Articole Populare