sâmbătă, decembrie 4, 2021
AcasăȘTIRI LOCALESocialAtenție maximă! Meteorologii au emis Cod Portocaliu și Roșu de caniculă! Temperatura...

Atenție maximă! Meteorologii au emis Cod Portocaliu și Roșu de caniculă! Temperatura aerului, în regiunea de sud a țării, va ajunge până la +40°C

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod Roșu de caniculă pentru regiunea de sud a țării, valabil pentru ziua de sâmbătă, 1 iulie. În acest weekend, temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între +39..+40°C. 

În condițiile Codului Portocaliu și Roșu de caniculă se prevede risc sporit de afectare a stării de sănătate a populaţiei (leşinuri, crize de hipertensiune, insolaţii, arsuri, deshidratări), îndeosebi a celor din grupele de risc major (copiii, vârstnicii, bolnavii cu afecţiuni cronice, în special cardiace şi respiratorii); afectarea capacităţii de muncă; riscul apariţiei disfuncţionalităţilor în domeniul transporturilor (rutier, feroviar); veştejirea, uscarea îngălbenirea şi căderea frunzelor, fructelor coapte şi necoapte, întreruperea creşterii culturilor agricole; favorizarea apariţiei deficitului de umezeală din aer şi din sol; risc de apariţie a incendiilor.

În acest context, specialiștii recomandă:

  • respectarea indicaţiilor autorităţilor;
  • evitarea expunerii la soare între orele 11:00 – 18:00;
  • purtarea pălăriilor de soare, hainelor lejere de culori deschise, confecționate din țesături naturale;
  • consumul a circa 2 – 4 litri de lichide pe zi;
  • evitarea consumului de băuturi alcoolice sau cu conţinut ridicat de cofeină şi zahăr(cafea,ceai, sucuri răcoritoare carbogazoase etc.);
  • evitarea mâncărurilor grele şi meselor copioase;
  • evitarea oricăror activităţi în exterior;
  • asigurarea protejării faţă de efectul direct al razelor solare a recipientelor, rezervoarelor şi a altor tipuri de ambalaje care conţin vapori inflamabili sau gaze lichefiate sub presiune, prin depozitare la umbră.
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments