0.8 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

Atenție! Ninsori puternice în centrul și sudul țării. Se circulă cu dificultate

La această oră, în zonele centrul și sudul țării ninge abundent, trasee blocate nu sunt, însă se circulă cu dificultate. Menționăm că, echipajele de patrulare în aceste momente însoțesc autospecialele care împrăştie material antiderapant solid pe trasee.

Conform informațiilor operative ale IGSU, către orele 10:00, în raionul Cahul nu au fost semnalate blocaje rutiere, pe traseele naționale și drumurile locale se circulă în condiții de iarnă. Conform informațiilor parvenite de la S.A. Drumuri, pentru efectuarea lucrărilor de dezăpezire a drumurilor pe traseele R 34, R32 și M3 sînt antrenate 14 unități tehnice. De asemenea către CRIO SUD nu au parvenit informații despre deconectări de la energie electrică în localitățile din sudul țării. Pompierii în comun cu angajații IGP monitorizează în continuare situația și sînt pregătiți pentru a interveni în ajutor oamenilor, la necesitate.

Totodată, Inspectoratul Național de Patrulare recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic, iar în situaţia în care vizibilitatea în oglinzile mașinii este redusă din cauza ninsorii, folosirea luminilor de către toţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers.

În astfel de condiţii, se recomandă conducătorilor auto înainte de a porni la drum să-și echipeze automobilul cu un sac de nisip, lopată, plapumă, termos și ceai.

În cazul în care vă aflați într-o dificultate, sesizați cel mai apropiat echipaj de patrulare sau apelați la numărul de urgență 902.
Ultimele știri:
Articole Populare