0.7 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

Atenție! Pericol excepțional de incendiu de vegetație!

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii din cadrul DSE Cahul au intervenit la lichidarea a 5 focare de ardere a vegetației uscate, potrivit Direcției Situații Excepționale Cahul.

Unul dintre acestea s-a produs la ora 16:44 pe traseul Cahul-Vulcănești, în apropiere de orașul Cahul. Pompierii s-au deplasat la fața locului cu o unitate tehnică și un efectiv de 3 persoane.

www.dincahul.mdAjunși la fața locului în cîteva minute salvatorii au constatat că de foc era afectată o suprafață de 4 ha de vegetație uscată flăcările propagîndu-se în direcția fîșiei forestiere din vecinătate. S-a acționat în vederea localizării incendiului. După mai bine de o oră de luptă cu focul, pompierii reușesc să lichideze incendiul. Datorită intervenției promte a pompierilor focul nu a căpătat extindere fiind salvată fîșia forestieră din vecinătate.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI atenționează oamenii asupra respectării regulilor antiincendiare. Recomandările vin în contextul temperaturilor ridicate și a lipsei de precipitații, factori care sporesc pericolul de incendiu de vegetație.

În acest context, pompierii recomandă oamenilor să se abțină de la utilizarea focului în prejma lanurilor cu cereale și în apropierea spațiilor forestiere. Mai mult, salvatorii îndeamnă oamenii să nu aprindă vegetația uscată și resturile menajere.

Ultimele știri:
Articole Populare