4 C
Кахул
miercuri, noiembrie 29, 2023

Atenționare pentru șoferii de taxi

Inspectoratul Național de Patrulare al Inspectoratului General de Poliție atenționează șoferii de taxi să nu-și neglijeze activitatea și să nu încalce legislația.

În ultima perioadă, polițiștii de patrulare au depistat câteva cazuri de încălcări ale taximetriștilor. Un caz a fost depistat și contracarat de ofițerii de patrulare, în care șoferul de taxi și-a lăsat automobilul de serviciu în gestiunea unei terțe persoane, a unui prieten care nu avea nici o tangență cu serviciul dat.

Asemenea cazuri nu pot decât să pună în pericol viața și sănătatea cetățenilor care circulă cu taximetrele și a celorlalți participanți la trafic; întrucât nu este clară niciodată starea de sănătate, experiența și comportamentul celui care urcă la volan și transportă pasagerii.

Pe parcursul anului trecut s-au produs 73 de accidente rutiere cu implicarea taxiurilor, în care 95 de persoane au fost traumatizate, iar 6 au decedat.

Inspectoratul Național de Patrulare face un apel către proprietarii firmelor de taxi din țară să verifice meticulos șoferii, vehiculele cu care circulă și să le organizeze controale și pe parcursul zilei. De asemenea șoferilor de taxi le atragem atenția să nu neglijeze serviciul în care sunt angajați și să se conformeze tuturor cerințelor legale.

Ultimele știri:
Articole Populare