luni, noiembrie 29, 2021
AcasăȘTIRI LOCALECrimeAvocat din Cahul, reținut repetat pentru trafic de influență. Ar fi pretins...

Avocat din Cahul, reținut repetat pentru trafic de influență. Ar fi pretins 2 500 de euro

Un avocat din Cahul a fost reținut de ofițerii DGT „Sud” a CNA și procurorii anticorupție. Bărbatul este bănuit de trafic de influență, fiind la a doua abatere de acest gen.

Potrivit materialelor anchetei, apărătorul, acționând coordonat cu alte persoane necunoscute, ar fi pretins și primit 2 500 de euro, susținând că poate influența magistrații Judecătoriei sectorului Rîșcani, în vederea adoptării unei decizii neprivative de libertate în privința unui inculpat.

Avocatul a fost prins în flagrant delict în locuința sa din Cahul, după primirea celor 2 500 de euro transmiși sub controlul CNA. Acesta a fost reținut pentru 72 de ore.

Menționăm că anul trecut, bărbatul a fost documentat și reținut pentru același fapt de corupție cu pretinderea și primirea a 10 000 de euro. Dosarul în care avocatul are statut de învinuit pe patru capete de acuzare este la faza de urmărire penală și urmează a fi transmis în judecată.

Și în acest caz a fost inițiată o urmărire penală în temeiul art. 326 alin. (2) lit. b) Cod penal – trafic de influență. Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani sau amendă în mărime de până la 4000 unități convenționale – echivalentul sumei de 200 000 de lei.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de Serviciului „Sud” al Procuraturii Anticorupție.

 

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments