4 C
Кахул
miercuri, noiembrie 29, 2023

Bărbat cercetat penal pentru circulația ilegală a substanțelor narcotice

Un tînăr de 28 de ani, locuitor al raionului Cahul, este suspectat  că ar fi încercat să transmită aproximativ 400g de materie vegetală asemănătoare cu canabisul în incinta Penitenciarului nr.5 din Cahul, relatează Inspectoratul General al Poliției.

Urmare a unei informații operative și acțiunilor comune a ofițerilor de investigații  IP  Cahul și a Departamentului Instituțiilor Penitenciare,  bărbatul a fost reținut.  

În urma perchezițiilor, la domiciliul suspectului, polițiștii au depistat doi saci,  cu aproximativ 13 kg cu plante asemănătoare cu canabisul.

Audiat de polițiști, acesta a comunicat că le-a găsit într-o pădure.

Ulterior, forțele de ordine au verificat o locație menționată de bănuit,  unde erau cultivate 14 plante, bine îngrijite, asemănătoare cu canabisul, iar mai multe tufe erau deja tăiate.

De asemenea, conform informației  operative, polițiștii au depistat alte 143 de plante.  

Plantele au fost  ridicate pentru a fi supuse expertizei.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru circulaţia ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogii acestora fără scop de înstrăinare. Dacă bărbatul va fi găsit vinovat, acesta riscă o amendă de pînă la 700 unități convenționale sau închisoare de pînă la un an. Actualmente, suspectul este cercetat în stare de libertate.

Ultimele știri:
Articole Populare