4 C
Кахул
miercuri, noiembrie 29, 2023

Care au fost mesajele politicienilor în noaptea Învierii

Creștinii moldoveni în noaptea Învierii au mers la biserică și au sfințit pască, ouă și cozonac. Noaptea Învierii este o noapte sfântă în care păcatele sunt iertate, iar dimineața se mănâncă sfințit.

Politicienii au postat o serie de mesaje pe rețelele de socializare dedicate locuitorilor țării.

Marian Lupu: „Sărbătoarea de Paști este pentru toţi creștinii un motiv de primenire sufletească, de bucurie și de speranță. De Paşti, încercăm să fim mai buni unii cu ceilalți: trecem peste lucrurile care ne dezbină şi venim alături de cei care au nevoie de ajutorul și de sprijinul nostru. Fie ca şi anul acesta, Sărbătoarea Învierii Domnului să fie motivul pentru mai multe fapte bune! Să fie motivul pentru solidaritate şi bunătate sufletească în fiecare casă, în fiecare familie, în fiecare localitate. Eu vă doresc tututor să vă simţiţi mai puternici, să fiţi mai buni, mai încrezuţi în viitor! Sfânta Sărbătoare a Învierii să vă găsească în pace și bucurie, reuniți în familie, alături unii de alții, dăruind și primind atenția cuvenită”.

Igor Dodon: „Hristos a înviat! Marea sărbătoare de Paşti, Duminica Învierii, ne aminteşte că viaţa învinge moartea, lumina învinge întunericul, iar iubirea învinge ura. E ziua unei mari minuni, a unei mari speranţe! În lumina acestei speranţe poporul nostru a dăinuit vreme de secole, şi-a păstrat credinţa sa creştin-ortodoxă. Credinţa noastră şi biserica întotdeauna au ţinut Moldova alături de alte popoare şi ţări ortodoxe. Şi nicio forţă politică nu va fi în stare să împiedice destinul de ţară şi popor care ne este hărăzit de Dumnezeu. Pace casei voastre, linişte şi înţelepciune inimilor voastre, bunăstare şi dăinuire Moldovei noastre iubite! Hristos a Înviat!”.

Iurie Leancă: „Dragi prieteni, Hristos a Înviat! Cu multă bucurie vă felicit cu prilejul luminoasei sărbători a Învierii Domnului! În aceste zile de primăvară, când totul învie și emană căldură și speranță, vă doresc din toată inima dragoste, pace și credință într-un viitor mai bun! Căci – sunt convins – Moldova are un viitor mai bun. Ne-au dovedit-o predecesorii noștri, care au rezistat cu stoicism în clipele de grea încercare și care ne-au arătat că și cele mai cumplite vremuri pot fi depășite dacă suntem uniți, dacă muncim și credem că vom izbândi. Și noi vom izbândi, cu siguranță! Deoarece ne iubim copiii și părinții. Și, mai ales, deoarece credem – iar credința ne dă putere și sprijin. Dragii mei, sărbătorile de Paști adună la un loc familii și aduc acasă, din depărtări, oameni dragi; reînvie speranțe și alină doruri; împacă dușmanii și ne amintesc, încă o dată, că cea mai mare valoare a acestei lumi este omul. Vă doresc ca bucuria pascală, pe care o trăim cu toții astăzi, să vă sporească sănătatea și bunăstarea din case, să vă împlinească gândurile și așteptările, să vă aducă liniște în suflete, putere de a iubi și dărui!”.

Mihai Ghimpu: „Dragi creştini, Sărbătoarea Sfintelor Paști este cea mai mare sărbătoare creștină, atunci când trăim bucuria Învierii Domnului împreună cu cei dragi şi ne străduim să fim mai buni, mai darnici şi mai înţelepţi. Fie ca lumina Sfintei Sărbători a Învierii lui Iisus Hristos să ne binecuvânteze pe toţi, să pătrundă în sufletele şi casele noastre şi să dăinuie în dorinţa de a face lucruri mari și bune. Marea sărbătoare a Sfintelor Paști să ne lumineze viaţa şi să ne aducă, odată cu renaşterea credinţei şi a speranţei, bunătate şi căldură în sufletele noastre, linişte şi pace în casele tuturor, sănătate, bucurie și bunăstare. Sărbători luminate! Hristos a înviat!”.

Vlad Filat: „Hristos a Înviat! Vă doresc din suflet ca sfintele sărbători de Paşti să Vă aducă pace, sănătate, bucurie şi iubire! Fie ca Lumina sfântă şi tainică a Învierii Domnului să Vă dăruiască un nou început, plin de speranţă şi încredere. Paşte Fericit tuturor!”.

Monica Babuc: 

„Lumina lina, lini lumini, 
Răsar din codrii mari de crini
I-atata noapte si uitare
Si lumile au pierit in zare
Au mai ramas din veghea lor
Luminile luminilor…

Paște luminat!”.

Ultimele știri:
Articole Populare