0.8 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

Celulă de criză în zona de sud, pentru prevenirea situațiilor de risc

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) al MAI a creat trei celule de criză în zonele de nord, sud și centru ale țării. Acestea vor funcționa în cadrul subdiviziunilor IGSU din municipiile Bălți, Cahul și Chișinău.

Din componenţa celulelor vor face parte reprezentanți ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Inspectoratului General al Poliției, Departamentului Trupelor de Carabinieri, Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Ministerului Muncii, Sănătății și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, precum şi distribuitorii energiei electrice, iar, în funcţie de situaţie, ar putea fi implicați reprezentanți ai Ministerului Apărării.

Responsabilii din cadrul celulelor de criză au menire să monitorizeze situația pe traseele și localitățile din țară, să efectueze calculele mijloacelor disponibile și să ia decizii pentru intervenții.

Conform informațiilor IGSU, pe traseul R -38, în apropiere de localitatea Moscovei, a fost stopat un camion, iar pe traseul R -34, în apropiere de Giurgiulești, au fost stopate de autorități 7 autocamioane.

Pe parcursul nopții, salvatorii au efectuat lucrări de deblocare a mai multor mijloace de transport. La Telenești, în apropiere de localitatea Mândrești, pompierii au deblocat din zăpadă 4 autoturisme și un autocamion ce transporta combustibil.

În situaţii de risc, IGSU recomandă apelarea la serviciul serviciul 901.

Ultimele știri:
Articole Populare