0.7 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

Centru de producție 3D a fost inaugurat la Cahul

Centru de aplicare a tehnologiilor 3D – FabLab Cahul, a fost inaugurat ieri, 24 aprilie în incinta Bibliotecii pentru copii „Grigore Vieru” din municipiul Cahul.

FabLab este un atelier de prototipare și producție la scară mică dotat cu echipamente și utilaje controlate de calculator. FabLab este spațiul deschis pentru inovare pentru designeri, ingineri, arhitecți, electricieni, antreprenori și studenți care doresc să dezvolte proiecte transformaționale pentru comunitate.

Centrul déjà se bucură de popularitate, tinerii fiind primii exploratori ai aceste platforme.  Atelierul este dotat cu cinci echipamente inovatoare (dispozitiv de tăiat cu laser, imprimantă 3D, dispozitiv de tăiat vinil, sisteme de robotică, aparat de cusut cu funcție de brodat și unelte electronice), servicii ce permit realizarea ideilor noi.

Proeictul a fost realizat prin programul „Novateca”, pentru dezvoltarea multilaterală a generației tinere.

La eveniment au participat directorul programului Novateca, Evan Tracz, reprezentanți ai Administrației publice locale, manageri bibliotecari din România și din raionul Cahul și beneficiari.

 

foto/CR Cahul

Ultimele știri:
Articole Populare