0.8 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

Cinci vameși au fost reținuți de CNA

Șeful posturilor vamale „Mirnoe-Tabaki” și „Vulcănești Rutier” ale Biroului vamal Cahul, împreună cu alți 4 angajați ai aceluiași post, au fost reținuți de CNA pentru corupție.

Potrivit unui comunicat de presă al CNA, inspectorii vamali ar fi extorcat și primit sistematic, mijloace financiare pentru a nu supune verificărilor unitățile de transport și marfa, introduse pe teritoriul Republicii Moldova în mod clandestin din Ucraina. Aceștea acționând în complicitate pretindeau 10% din valoarea bunurilor pentru a facilita în continuare regimul vamal, fără  calcularea valorii mărfii în vamă şi achitarea taxelor prevăzute de lege.

Timp de câteva luni, vameșii au fost documentați, fiind efectuate mai multe livrări de bani sub controlul CNA. În urma măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, doi dintre ei au fost prinși în flagrant delict. Astfel, mai multe sume de bani au fost găsite, fiind tăinuite în biroul șefului de post vamal, despre care se prezumă că ar fi organizatorul schemei.

Toți cinci au fost reținuți pentru 72 de ore, iar pe acest caz au fost inițiate trei dosare penale pentru corupere pasivă.

Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unități convenționale.

Ultimele știri:
Articole Populare