0.8 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

Cine sunt consilierii care au compromis ședința Consiliului Municipal Cahul

Membrii Consiliului Municipal Cahul sunt văzuți în lumină tot mai rea în ultima perioadă. Aceștia sunt blamați și chiar insultați de unii cetățeni pe rețelele de socializare pentru unele decizii luate în cadrul ședințelor Consiliului. Totodată, aceștia nu par a fi afectați de aceste reacții și manifestă în continuare un comportament neloial față de subiectele de importanță majoră pentru municipiul Cahul și locuitorii acestuia.

Astfel, la ședința Consiliului Municipal Cahul care a fost organizată la data de 6 septembrie curent, 15 consilieri din cei 27 nu s-au prezentat. Mai exact este vorba de:

Cuzmin Serghei, Anton Pavel, Burlacu Petru, Fulea Tatiana, Filipenco Olga de la Partidul Comuniştilor din Republica Moldova(PCRM).

Mihailov Vasilii, Jeliuc Alexandr, Zarițchi Vladimir reprezentanți ai Partidului Politic „Partidul Socialiştilor din Republica Moldova”(PSRM).

Andreev Valentina de la Partidul Democrat din Moldova(PDM).

Rența Sergiu, Dimitriuc Natalia, Stoiciu Ivan, Pasat Oxana, Petroe Valeriu din partea Partidul Politic „Partidul Nostru”(PPPN) și candidatul independent Vantevici Vasile.

Primarul municipiului Cahul, Nicolae Dandiș, s-a arătat indignat de comportamentul consilierilor și ia „invitat” la muncă. De asemenea edilul consideră că e o acțiune de răzbunare a consilierilor pentru rezistența care o arată vis-a-vis de deciziile luate în detrimentul cetățenilor.

Pe de altă parte, Sergiu Rența, președintele PPPN în Consiliul municipal scrie pe o rețea de socializare că a anunțat din timp administrația orașului că nu vor participa la ședință din motiv că se vor afla într-o deplasare de serviciu.

Consilierul independent Vasile Vanțevici a menționat pentru ziuadeazi.md că a lipsit de la ședință din motiv că „Nu a coincis programul, doleanțele primarului cu programul meu personal”. Totodată, alesul local a facut trimitere la regulamentul de activitate a Consiliului municipal care prevede organizarea ședințelor în ultima joi a lunii.

Pe rețelele de socializare s-a iscat o dispută în acest sens la care s-a alăturat și Șefa Oficiului Teritorial Cahul al Cancelariei de Stat, Elena Daud. Ea a făcut trimitere la legislație și a menționat că „Nu este în drept un consilier să comunice în numele colegilor săi, fie din același partid/fracțiune despre lipsa sa, de la ședința consiliului municipal. Acest lucru se face personal de către consilier și anunță primarul sau secretarul despre neparticiparea sa”.

Astfel potrivit Legii privind statutul alesului local „Participarea consilierului la şedinţa consiliului şi/sau comisiei din care face parte este obligatorie” se stipulează în art. 11, al.1, iar „În cazul în care consilierul este în imposibilitate de a participa la şedinţa respectivă, el comunică despre aceasta, după caz, primarului (primarului general), preşedintelui raionului, cu indicarea motivelor absenţei”, se menționează în aliniatul 2 al aceluiași articol.

Întrucât ședința Consiliului nu a avut loc, primarul urmează să o convoace din nou în scurt timp.

Ultimele știri:
Articole Populare