0.8 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

Contrabandă cu textile. Un autocamion a fost reținut la Giurgiulești

700 kg de textile (lenjerie de corp, draperii, stofe etc.) fără acte de însoțire au fost depistate de procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în comun cu subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal. Acestea se aflau într-un autocamion despre care se cunoștea că este implicat în transportarea bunurilor de contrabandă.

Potrivit informațiilor acumulate de organele de anchetă pe parcursul unei luni de documentări, loturile provin din Turcia și urmau a fi descărcate la depozitul unui agent economic din Chișinău, care în consecință a fost reținut. Acestea erau introduse în țară prin contrabandă, fiind disimulate printre alte mărfuri transportate în regim de tranzit.

Valoarea mărfurilor depistate în autocamion, precum și la depozitul comerciantului depășește 3 milioane de lei. Majoritatea mărfurilor aveau marcajele unor branduri renumite, autenticitatea bunurilor fiind supusă verificărilor.

Investigațiile continuă în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în filiera infracțională deconspirată iar  persoanele învinuite de contrabandă riscă pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la 10 ani.

Ultimele știri:
Articole Populare