4 C
Кахул
miercuri, noiembrie 29, 2023

Contrabandă la punctul de trecere „Giurgiulești-Galați”. 120 de mii de țigarete depistate într-un camion

Vameșii moldoveni au deconspirat o schemă de transportare ilegală a țigărilor din Ucraina în România. Aceștia au reținut 120 mii de țigarete de contrabandă, în valoare de peste 100 mii lei.

O schemă de transportare ilegală a produselor de tutungerie în proporții mari, din Ucraina în România, a fost deconspirată de către vameșii și polițiștii de frontieră. 120 mii de țigarete de contrabandă au fost reținute în urma aplicării acțiunilor pe linia prevenirii și combaterii criminalității transfrontaliere.

În baza unei informații operative, la data de 14 august curent, ofițerii de investigații din cadrul Direcției regionale SUD a DPF în comun cu angajații Serviciului Vamal au acționat în punctele de trecere ”Giurgiulești-Reni” și ”Giurgiulești-Galați”.

În rezultat, la linia de control pe sensul de ieșire din țară prin punctul de trecere „Giurgiulești-Galați” a fost supus unui control minuțios un autocamion de model MAN, aflat în circulație internațională, care conform documentelor prezentate transporta țevi de metal.

În timpul verificării fizice a camionului, într-un locaș special amenajat în podeaua dublă a remorcii, echipa mixtă a depistat 6 000 pachete de țigări de diferite mărci, cu timbru de acciz ucrainesc.

Șoferul, un cetățean ucrainean de 46 de ani, a declarat că nu cunoaște nimic despre cele depistate, fiind angajat legal în calitate de șofer la firma de transport ce o deservește și urma să transporte țevile în Bulgaria.

Din cercetările preliminare s-a constatat că țigările au fost introduse din Ucraina în R. Moldova prin contrabandă, cu eludarea controlului vamal, și urmau să ajungă pe teritoriul României, R.Moldova servind ca țară de tranzit.

La fel, conform informațiilor și probelor acumulate, în schema infracțională sunt implicați cetățeni ucraineni, care timp de o lună de zile au fost documentați, fiind stabilit rolul fiecăruia.

Toate materialele probatorii împreună cu unitatea de transport, țigările valorificate la o sumă de peste 100 mii lei și șoferul, au fost transmise angajaților Serviciului Vamal pentru examinarea cazului.

Ultimele știri:
Articole Populare