0.5 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

Cu ce te alegi dacă vei copia la BAC

Ministerul Educației a emis o circulară prin care încurajează candidații la examenul de bacalaureat să se bazeze doar pe propriile cunoștințe și îi atenționează să respecte cadrul normativ în vigoare. Toate tentativele de fraudare vor fi sancționate, iar lucrările vor fi anulate.

La sesiunea de bacalaureat din anul 2016 au fost înregistrate 85 de cazuri de fraudare a examenului de bacalaureat, toți candidații au fost eliminați din examen  iar persoanele care au părtinit la încălcarea rigorilor au fost sancționate.

Astfel, au fost persoane care au declarat calitatea de candidat la examen și au semnat declarația pe propria răspundere din numele altei persoane. Aceste persoane s-au ales cu amenzi de până la 950 unităţi convenţionale.

De asemenea, a fost stabilită identitatea a 11 cetățeni care, utilizând rețelele de socializare www.ok.ru și mesageria instantanee Skype, au postat probele de examen de absolvire. Persoanele identificate au fost trase la răspundere conform prevederilor art.3304 din Codul contravențional, ce prevede amendă de la 30 la 90 de unităţi convenţionale.

Reamintim  că o unitate convenţională este egală cu 50 lei.

Ultimele știri:
Articole Populare