0.5 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

„Cuibul Artiștilor” din România vine la Cahul

Teatru. Vară. București. Cahul. Inimi tinere. Talent.
Acestea sunt cuvintele-cod care îmi vin în minte când mă gândesc la evenimentele din 31 mai și 1 iunie care vor avea loc la Cahul. Ei sunt Cuibul Artiștilor, o gașcă de tineri talentați care și-au pus în față o misiune importantă: 300 de zile de teatru dedicate studenților, dar și celorlalți iubitori de teatru. Misiunea e îndeplinită, mai exact cifra a fost atinsă în martie, dar plăcerea și entuziasmul de a merge în toată țara și de a ”molipsi” tinerii de frumos și artă – a rămas. Din octobrie 2015 până astăzi, peste 40 000 de persoane au savurat spectacolele tinerilor actori. Toți fondatorii sunt absolvenții Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC) din București.

Cum a ajuns orașul Cahul în agenda actorilor de la Cuibul? Simplu.

Ștefan Popa, unul din membrii trupei, a fost voluntar la cel mai mare eveniment de business din România, la care au participart și 2-uă voluntare de la Cahul (una dintre care a scris acest articol :)). Atât de simplu și frumos!

Acestea fiind spuse, notăm în minte, în Google calendar ori în memoria telefonului dățile de 31 mai cu piesa: ”Cine sapă groapa?” (un spectacol despre problemele vieții lipsite de sens ale unui gropar și despre drama sa de zi cu zi) și 1 iunie: ”O zi de vară” (un spectacol despre conflict și pasiune). Ambele piese încep la orele 19.00, la sediul teatrului B.P. Hasdeu.

Cuibul Artiștilor aduce mulțumiri dlui Gheorghe Mândru, directorul teatrului B. P. Hasdeu din Cahul, care a fost foarte deschis și i-a ajutat mult.

Ne vedem acolo!

Autor: Mihaela Vodă
Ultimele știri:
Articole Populare