0.7 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

De 9 mai două sărbători la Cahul. Vezi cum au decurs evenimentele

Pe 9 mai, cahulenii au sărbătorit de 2 ori. În timp ce în unele localități a fost marcată doar Ziua Victoriei sau Ziua Europei, la Cahul a fost dublă sărbătoare. Pe parcursul acestei zile, potrivit Primăriei Municipiului Cahul, au fost organizate mai multe activități consacrate Zilei Europei și Zilei Victoriei asupra fascismului în cel de-al II-lea război mondial.

Cum a fost sărbătorită Ziua Europei

A fost organizată expoziția ,,Uniunea Europeană în imagini și cifre”, unde au fost expuse stand-uri cu informații generale despre toate statele membre a Uniunii Europene, fiind distribuite materiale informative despre UE de către reprezentanții Misiunii EUBAM.

Au fost organizate mai multe manifestări și competiții sportive ca: demonstrații de arte marțiale, tenis de cîmp, tenis de masă, șah, etc.

EuroVelo Maraton, la care au participat cca 50 de tineri cu biciclete. Participanții au primit certificate de participare din partea organizatorilor. Sărbătoarea s-a încheiat cu un concert la Palatul de Cultură ,,Nicolae Botgros”, cu evoluarea interpreților Adrian Ursu și Ioana Căpraru.

Cum a fost sărbătorită Ziua Victoriei

A fost organizat un miting de dimineață, de către Primăria municipiului Cahul, Consiliul Raional Cahul, consilieri municipali și raionali, colective a diferitor întreprinderi și instituții de stat și veteran, care au depus flori la memorialul ,,Focul Veșnic”. Activitățile au urmat cu un program artistic susținut de echipa Festivalului ,,Cîntecele tinereții noastre”.

Seara a fost încheiată cu depunerea de lumînări la memorialul ,,Focul Veșnic” și focuri de artificii. Unele din aceste activități, au fost organizate la inițiativa și implicarea unor consilieri municipali.

Aceste acțiuni au fost organizate de către Primăria Municipiului Cahul, consilierilor municipali și colaborării cu organizațiile societății civile: Centrul CONTACT-Cahul, Centrul ,,Pro-Europa” Cahul, A.O. ,,Perspectiva”, Agenția de Cooperare Transfrontalieră și Integrare Europeană (ACTIE) și Fundația Comunitară Dezvoltare Durabilă Cahul.

foto: colaj dincahul.md
sursa: Facebook/Primăria orașului Cahul

Ultimele știri:
Articole Populare