0.8 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

Din 1 ianuarie 2017 vor fi întroduse plăcuțe de înmatriculare de tip nou

Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor anunță întroducerea în circulație, începând cu 1 ianuarie 2017, a unui nou tip de plăcuțe de înmatriculare pentru unitățile de transport. Acestea vor fi realizate după standardul european „SM 122:2014”.

Acestea vor fi prevăzute cu spații speciale unde vor fi păstrate ecusoanele de inspecție tehnică a autovehicului. În prezent, acestea se aplică în partea dreaptă de jos a parbrizului din faţă a unității de transport.

Noile tipuri de ecusoane de inspecție tehnică a mașinii vor avea formă circulară și vor fi confecționate din material autoadeziv rezistent la influenţa factorilor externi. În centrul ecusonului va fi înscris anul efectuării următoarei inspecţii tehnice şi numărul de serie al ecusonului.

Pe marginea lui, în formă circulară vor fi notate lunile anului corespunzător pentru efectuarea următoarei inspecţiei tehnice periodice. Fondul ecusonului, de culoare contrastantă, va fi schimbat anual.

Ecusoanele vor lipite atât pe plăcuța din față, cât și pe cea din spate a mașinii pentru a fi vizibile în cadrul sistemelor automatizate de monitorizare a traficului rutier.
Ultimele știri:
Articole Populare