4 C
Кахул
miercuri, noiembrie 29, 2023

Din 2017, testele DELF și DALF la limba franceză vor putea fi susținute și la Cahul

Începând cu anul 2017, testele de certificare a competențelor lingvistice la limba franceză – DELF B2 și DALF C1 – organizate de Alianța Franceză din Molodova vor deveni disponibile în mai multe localități din Republica Moldova, inclusiv în Cahul.

Potrivit Alianței Franceze din Moldova, singurul centru autorizat pentru desfășurara examenelor respective, din anul viitor, susținerea în sesiunile de iarnă și primăvară va deveni posibilă la Cahul (Liceul bilingv din localitate), la Bălți (sediul Alianței Franceze din Bălți) și Soroca (Liceul Teoretic „Constantin Stere”).

Precizăm că sunt vizate examenele de tip DELF Junior B2 (elevi/ adolescenți în funcție de vârstă) și DALF C1 (fără restricții privind vârsta candidaților).

Deocamdată, examenele DELF B2 și DALF C1, promovarea cărora îi scutește pe elevi de examenul de BAC la limba franceză, cu nota 10 din oficiu, oferindu-le și posibilitatea de a-și continua studiile în Franța, pot fi susținute doar la Chișinău.

De notat că probele examenului DELF B2 Adultes (studenți și adulților în funcție de vârstă) se vor desfășura în continuare doar în capitală.

Sesiunile din 8-11 februarie 2017 și 16-18 martie 2017 vor fi organizate la Bălți, Cahul și Soroca, pentru a facilita susținerea examenului de către elevii din afara Chișinăului.

Pentru mai multe detalii, accesați pagina oficială a Alianței Franceze din Moldova.

Ultimele știri:
Articole Populare