0.8 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

/DOC/ Dosarul Șor a fost transferat la Cahul. Curtea de Apel va examina cauza penală de învinuire a primarului de Orhei

Dosarul Șor a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul. O decizie în acest sens a fost luată de Curtea Supremă de Justiție la cererea lui Ion Pleșca, preşedintele Curţii de Apel Chişinău.

Pleșca a cerut mutarea dosarului la alt instanță pentru a nu trezi careva aparenţe de imparţialitate unui observator obiectiv, având în vedere faptul că, avocatul inculpatului, Bălan Iulian este soţul Şefului Secretariatului Curţii de Apel Chişinău, Bălan Lilia.

Curtea supremă de Justiție a admis cererea preşedintelui Curţii de Apel Chişinău, Pleşca Ion, astfel cauza penală de învinuire a lui Şor Ilan va fi examinată la Curtea de Apel Cahul. Încheierea este irevocabilă, pronunţată integral la 09 februarie 2018.

Amintim că, Ilan Șor a fost condamnat în vara anului trecut la șapte ani și jumătate de închisoare în penitenciar de tip semiînchis, pentru că ar fi spălat cinci miliarde de lei din cele trei bănci implicate în jaful bancar. Cu toate acestea, Ilan Șor nu e la pușcărie, iar dosarul său din prima intanță a ajuns la Curtea Apel Chișinău abia după șase luni, invocându-se traducerea acestuia din română în rusă.

Ultimele știri:
Articole Populare