0.7 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

Doi bărbați din Cahul s-au ales cu dosare penale după ce au sărit la bătaie la inspectorii de patrulare

Doi bărbați din Cahul s-au ales cu câte un dosar penal și riscă amenzi  grele sau chiar închisoare după ce au manifestat un comportament agresiv în adresa polițiștilor care se aflau în misiune de serviciu, refuzând, totodată, să se supună cerințelor legale.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Cahul, primul caz a avut loc pe 9 decembrie, în jurul orei 00:30, în localitatea Roșu, unde oamenii legii au stopat un automobil, la volanul căruia se afla un bărbat de 47 de ani, domiciliat în localitatea Andrușul de Jos.

Fiind supus testării alcoscopice, conducătorul auto a exprat 0.68 vapori de alcool. În momentul în care polițiștii i-au comunicat că urmează să mearcă la Inspectorat pentru a fi documentat, bărbatul s-a opus, devenind agresiv. Acesta a bruscat și lovit unul din inspectori.

Alt caz a fost înregistrat la 11 decembrie, în Cahul.  În timpul documentării unui accident rutier, unul din persoanele implicate, un tânăr de 28 de ani, a înjurat un angajat al IP Cahul. La cererea a înceta și a urma polițistul la Inspectorat, bărbatul a opus rezistență și a deteriorat uniforma și telefonul mobil al acestuia.

Ambii bărbații au fost reținuți și transportați la IP Cahul, unde le-au fost întocmite dosare penale pentru violenţa săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere.

Menționăm că indivizii riscă să se aleagă cu amendă în mărime de la 500 la 1.000 unităţii convenţionale, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare pe un termen de până la 3 ani.

Ultimele știri:
Articole Populare