0.8 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

Două persoane din Cahul, cercetate pentru creșterea și comercializarea substanțelor narcotice

Angajaţii Direcţiei „Sud” a Inspectoratului Național de Investigații continuă să prevină și să combată traficul ilicit de droguri în special de origine vegetală, scrie Inspectoratul General al Poliției.

Astfel, în urma mai multor percheziții întreprinse în regiunea de sud a țării, ofițerii de investigații în conlucrare cu angajaţii IP Cahul și Direcţiei teritoriale Cahul al SIS au depistat în gospodăria unei locuitoare a satului Paicu, raionul Cahul, de 67 de ani, o seră în care creşteau tufe de cînepă. Plantele erau bine îngrijite şi depăşeau înălţimea de 1,5 metri. În cazul în care femeia îşi continua acţiunile infracționale, obţinea în urma comercializării substanţelor narcotice un profit considerabil de peste 25 mii de euro.

La fel, ofițerii direcției SUD în comun cu angajații IP Cahul și a Procuraturii Vulcăneşti, au depistat la domiciliul unui bărbat de 36 de ani, satul Alexandru Ioan Cuza, raionul Cahul 10 pacheţele și respectiv două pahare de marijuană, care ulterior urmau să fie comercializate contra sumei de 500 de lei fiecare pacheţel.

Plantele și substanțele narcotice au fost ridicate şi sigilate pentru a fi supuse expertizei chimice.

În ambele cazuri, persoanele sînt cercetate în stare de libertate. Dacă vor fi găsite vinovate aceștia riscă amendă de la 8 000 la 14 000 de lei sau cu închisoare de pînă la 1 an.

Ultimele știri:
Articole Populare