0.6 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

Drepturi sociale pentru toți! Organizațiile de tineret și reprezentanții APL din Cahul au fost instruiți cum să susțină tinerii din grupurile defavorizate

În perioada 3-4 martie curent, în mun. Cahul, s-a desfășurat cursul de instruire „Accesul tinerilor din grupurile defavorizate la drepturile sociale”.

Evenimentul a avut drept scop elaborarea unor planuri de acțiuni, conform cărora reprezentanții administrației publice-locale și organizațiile de tineret vor facilita implicarea tinerilor în cadrul activităților civice și îi vor motiva să devină activi pe segmental social.

La cursul de instruire au fost prezenti 20 de participanți, reprezentanți ai autorităților publice locale, membri ai organizațiilor de tineret din Republica Moldova, reprezentanți locali ai ONG-urilor. Formatori ai cursului au fost Alexandru Zubco, reprezentantul Oficiului Avocatul Poporului, Nonna Mihalcean reprezentant A.O Anima din mun. Bălți și Stefan Manevski reprezentant al Consiliului Europei, Departamentul Tineret.

Prezent la eveniment, primarul mun. Cahul, Nicolae Dandiș, a menționat că: „Unul din obiectivele noastre prin acest proiect este de a mobiliza tinerii în grupuri conform intereselor acestora. Aici ne referim la preferințele sportive, culturale sau de oricare alt gen, astfel încât să  determinăm tinerii să fie parte a acestui proiect, ca ulterior să putem identifica o serie de mini-proiecte pe care ei să le implementeze de sine stătător si să-și organizeze singuri activitățile. Bineînteles, ne referim și la promovarea municipiului Cahul ca centru educațional de tineret”.

În cadrul cursului, Stefan Manevski, reprezentantul Departamentul Tineret al Consiliul Europei, a prezentat Recomandarile ENTER privind accesul tinerilor la drepturile sociale și rolul actorilor naționali în asigurarea drepturilor sociale ale tinerilor dezavantajați. Recomandările au fost formulate prin prisma experienței europene  și au la bază exemple de proiecte implimentate de diverse organizații de tineret în parteneriat cu APL.

Cursul de instruire a fost organizat de A.O. Perspectiva cu suportul financiar al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și face parte din cadrul proiectului „Cahul – Capitala Tineretului 2018”.

Ultimele știri:
Articole Populare