0.8 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

Droguri și arme, depistate de poliţişti la doi locuitori din orașul Cahul

Doi bărbați cu vârstele de 45 și 47 de ani, ambii domiciliați în orașul Cahul, sunt cercetați penal pentru producere, preparare, păstrare și circulaţia ilegală a drogurilor.

Aceștia au intrat recent în vizorul Poliției ca urmare a informațiilor operative parvenite la IP Cahul. Astfel, oamenii legii au efectuat mai multe percheziții în oraș. 

În urma acțiunii, în automobilul unui bărbat, au fost depistate și ridicate droguri de tip marijuana, un pistol pneumatic de model „Baikal”, deținut ilegal, două baloane cu aer comprimat și obiecte ce servesc la consumul drogurilor.

Circa 300 de plante de cânepă au fost depistate în grădina celui de-al doilea suspect, iar în casa individul avea o odaie special amenajată cu ventilatoare și alte obiecte ce servesc la creșterea plantelor, precum şi o armă de vânătoare, deținută ilegal.

Poliţiştii au stabilit că drogurile erau destinate pentru a fi comercializate.Cânepa și ambele arme au fost ridicate pentru efectuarea expertizei.

Bărbaţii sunt cercetaţi în libertate. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă amendă în mărime de la 20.000 până la 35.000 de lei sau închisoare de până la un an.

Precizăm că, în perioada 1 iunie -31 august 2018, polițiștii desfăşoară acțiuni pro-active menite să diminuieze oferta de droguri către consumatori. Totodată,  forțele de ordine  vor verifica în localităţi cotele de pământ ce aparţin persoanelor fizice sau juridice, pentru a depista cazurile de cultivare ilicită a plantelor cu conţinut narcotic, precum şi a locurilor de creştere haotică.

Ultimele știri:
Articole Populare