4 C
Кахул
miercuri, noiembrie 29, 2023

Drumuri rămase impracticabile în sudul țării. Gas Natural Fenosa continuă lucrările de restabilire a liniilor electrice

Drumuri rămase impracticabile în sudul țării. Conform datelor operative, situația în liniile electrice aeriene ale Gas Natural Fenosa în Moldova rămâne complicată.

Deși situația este în continuă schimbare, aceasta se complică, de asemenea, din cauza drumurilor impracticabile în special în sudul țării (Căușeni, Ștefan Vodă, Cimișlia), a vizibilității reduse și a condițiilor cu risc sporit pentru personalul din teren, deplasarea echipelor mobile devenind foarte dificilă. În plus, tergiversarea remedierilor se datorează în parte și numărului mare de deconectări în instalațiile operatorului de transport în sectorul electroenergetic, ÎS „Moldelectrica”.

Toate echipele operative ale furnizorului și ale antreprenorilor săi lucrează continuu în condiții extrem de complicate, desfășurând lucrări de restabilire a liniilor electrice aeriene deteriorate şi de înlocuire a echipamentelor defectate, în același timp ținând cont de securitate pentru a realimenta cu energie toate localităţile rămase parţial sau în totalitate fără energie. 

De menționat că, întreaga ţară a fost sub primul cod portocaliu de lapoviţă şi ninsoare. Traficul pe unele drumuri se desfăşoară cu dificultate, accidentele sunt la ordinea zilei, iar 260 de localităţi au rămas parţial fără lumină. Din cauza condițiilor meteorologice nefaste, pe drumurile din țară până la moment au avut loc 65 de accidente rutiere, inclusiv și cele cu pagube materiale, în urma cărora 11 persoane au avut de suferit diferite traumatisme.

Ultimele știri:
Articole Populare