6 C
Кахул
miercuri, noiembrie 29, 2023

Facturi mai mici pentru gazele naturale

Moldovenii plătesc deja mai puţin pentru gaz. Furnizorul a recalculat tarifele pentru luna ianuarie şi februarie, iar primele facturi modificate au ajuns deja la consumatori. Acum, ei achită cu 20,3 la sută mai puţin. 

O locuitoare din Capitală a primit o factură mai mică cu 250 de lei. De la începutul sezonului rece, femeia a achitat lunar, în medie, cîte 1.300 de lei pentru încălzirea casei sale cu 5 camere.

„Acum a venit 935 de lei şi 45 de bani. E cu 250 de lei mai puţin. E o reducere considerabilă. Din banii economisiţi îmi voi cumpăra produse alimentare”.

Vestea că vor plăti mai puţin pentru gaz i-a bucurat pe moldoveni, care s-au grăbit să achite noile facturi:

„E foarte bine că s-a ieftinit gazul”.
„Lunar, consum foarte mult gaz. Acum că s-a ieftinit, va fi mult mai bine. ”
„Este îmbucurător. Oamenii demult aşteptau această ieftinire, în special pensionarii. Pentru ei, această ieftinire contează foarte mult”.

După intrarea în vigoare a noilor preţuri la gaz, cei care vor consuma mai puţin de 30 de metri cubi vor achita un tarif de 4 lei şi 70 de bani. Iar cei care vor depăşi acest volum, vor plăti 4 lei şi 89 de bani pentru un metru cub.

La sfîrşitul lunii ianuarie, premierul Pavel Filip a cerut revizuirea tarifelor la gazele naturale. Şeful executivului a avut mai multe discuţii în acest sens cu reprezentanţii Moldovagaz şi cu cei de la ministerul Economiei. Ultima dată, tarifele la gaze au fost micşorate acum doi ani.

Ultimele știri:
Articole Populare