0.8 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

Festivalul Moldo Crescendo vine la Cahul

În acest an festivalul-turneu Moldo Crescendo o să ajungă în cele mai mari 10 orașe din Moldova și România. Cahul este unul din orașele care va găzdui cea de-a patra ediție a concertului.

Evenimentul va avea loc pe data de 17 iulie, începând cu ora 19:30, în incinta Sălii Sanatoriului „Nufărul Alb”. Intrarea la concert este gratuită.

Începând cu 18 Iulie muzicienii vor ajunge la Constanța, Iași, Brașov, Sibiu, Timișoara, Cluj-Napoca și București. În afară de concertul din București, toate concertele sunt cu intrare liberă!

Ansamblul Moldo Crescendo din acest an este format din:

#Dan-Iulian Druțac – vioară (Marea Britanie)
#Ionel Manciu – vioară (Marea Britanie)
#Ian Psegodschi – violă (Olanda)
#Radu Croitoru – violoncel (România)
#Constantin Borodin – violoncel (România)
#Marcel Lazăr – pian (România)

La fel, printre ansamblurile festivalului se numără Ludens Piano Trio din București: Rafael Butaru – vioară, Ella Bokor – violoncel, Iulian Ochescu – pian și LX Trio din Lisabona: Celia Jiménez – vioară, Nika Vremšak – violoncel, Teodora Baltasiu – pian.

Programul festivalului este compus din lucrări de Bach, Shostakovich, Enescu, Debussy, Smetana, Cassado și alți clasici.

Festivalul are loc datorită a peste 400 de oameni, care au donat la campania de crowdfunding inițiată de Moldo Crescendo, astfel au acoperit o bună parte a cheltuielilor pentru festival!

Mai multe detalii despre festival găsiți pe următoarea pagină de Facebook.

 

Ultimele știri:
Articole Populare