luni, noiembrie 29, 2021
AcasăȘTIRI LOCALECulturăFestivalul Moldo Crescendo vine la Cahul

Festivalul Moldo Crescendo vine la Cahul

În acest an festivalul-turneu Moldo Crescendo o să ajungă în cele mai mari 10 orașe din Moldova și România. Cahul este unul din orașele care va găzdui cea de-a patra ediție a concertului.

Evenimentul va avea loc pe data de 17 iulie, începând cu ora 19:30, în incinta Sălii Sanatoriului „Nufărul Alb”. Intrarea la concert este gratuită.

Începând cu 18 Iulie muzicienii vor ajunge la Constanța, Iași, Brașov, Sibiu, Timișoara, Cluj-Napoca și București. În afară de concertul din București, toate concertele sunt cu intrare liberă!

Ansamblul Moldo Crescendo din acest an este format din:

#Dan-Iulian Druțac – vioară (Marea Britanie)
#Ionel Manciu – vioară (Marea Britanie)
#Ian Psegodschi – violă (Olanda)
#Radu Croitoru – violoncel (România)
#Constantin Borodin – violoncel (România)
#Marcel Lazăr – pian (România)

La fel, printre ansamblurile festivalului se numără Ludens Piano Trio din București: Rafael Butaru – vioară, Ella Bokor – violoncel, Iulian Ochescu – pian și LX Trio din Lisabona: Celia Jiménez – vioară, Nika Vremšak – violoncel, Teodora Baltasiu – pian.

Programul festivalului este compus din lucrări de Bach, Shostakovich, Enescu, Debussy, Smetana, Cassado și alți clasici.

Festivalul are loc datorită a peste 400 de oameni, care au donat la campania de crowdfunding inițiată de Moldo Crescendo, astfel au acoperit o bună parte a cheltuielilor pentru festival!

Mai multe detalii despre festival găsiți pe următoarea pagină de Facebook.

 

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments