4 C
Кахул
miercuri, noiembrie 29, 2023

Festivalul MOLDOX: Ziua trei

În cea de-a treia zi a festivalului MOLDOX, vă așteaptă mai multe proiecții de film documentar la Teatrul Muzical-Dramatic B. P. Hasdeu, un masterclass cu regizorul Artur Aristakisian la Incubatorul de Afaceri și un panel de discuție cu jurnalista Natalia Morari, în parcul Grigore Vieru.

La ora 14:30 va fi proiectat filmul Înfruntând valurile în regia lui Mina Keshavarz. Filmul este despre o femeie din sudul Iranului care încearcă să asigure locuri de muncă pentru aprox. 800 de femei din comunitatea sa prin intermediul unui Bazaar, pe care l-a înființat și pe care îl administrează. Însă este în permanență amenințată de către primar, care vrea să desființeze bazarul și să construiască un centru comercial.

La ora 16:00 în parcul central Grigore Vieru din or. Cahul, va avea loc a doua discuție publică moderată de Vasile Ernu. Oaspetele acestui panel este Natalia Morari care va răspunde la întrebarea “Câtă încredere putem avea în mass-media?”

După prânz, la ora 17:00 va fi proiectat filmul Închisoarea cocainei în regia Violetei Ayala. Filmul relatează despre situația din Cochabamba, Bolivia, unde copiii „înoată” extaziați în grămezi de frunze de coca. Ghicitoarele citesc viitorul în frunze. Când cresc mari, copiii ajută la cultivarea plantelor de coca.

La 19:00 va fi proiectat filmul Arta și oligarhii în regia Taniei Rakhmanova.

Filmul relatează despre ultima tendință printre oligarhii ruși – cumpărarea operelor de artă, cu scopul de a intra în grațiile Kremlinului, de a-și polei imaginea… și de a masca originea averii, de obicei agonisită în umbra puterii post-sovietice.

Ziua se va sfârși cu proiecția filmului Suflet de silicon (+18) în regia Melody Gilbert la ora 21:00. Documentarul explorează conexiunea emoțională pe care unii bărbați și femei o au cu companionii lor sintetici și ce ar putea însemna acest lucru pentru viitorul relațiilor interumane.

Intrarea la festival este gratuită!

Ultimele știri:
Articole Populare