0.5 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

(foto) Teatrul „B. P. Hasdeu” a participat la zilele Melchisedec Ștefănescu în România

Teatrul Republican Muzical-Dramatic „B. P. Hasdeu” a participat, la Roman (România), la cea de a XVI-ea ediție a Zilelor Melchisedec Ștefănescu – manifestare de amploare derulată începând cu anul 2000, la inițiativa ÎPS Ioachim Băcăuanul și dedicată memoriei celebrului episcop definit de către B. P. Hasdeu drept „bărbatul cel mai cu știință dintre prelații noștri”.

Desfășurată de această dată sub genericul „Melchisedec Ștefănescu, cel mai învățat episcop al românilor” programul ediției menționate a debutat la Casa de Cultură cu spectacolul „Un suflet pentru o păpușă” de A. Graur (regia A. Răcilă), reprezentația beneficiind de un enorm aflux de public constituit, în ansamblu, din elevi ai instituțiilor de învățământ din localitate.

În seara aceleiași zile, teatrofililor din orașul de la confluența Moldovei cu Siretul le-a fost propus spectacolul „Mimoza” după piesa „Pensiune completă” de P. Chesnot în regia lui Gheorghe Mândru.

Peste o zi, participând inițial la simpozionul interjudețean cu genericul „Melchisedec Ștefănescu – ierarh cărturar”, actorii cahuleni au evoluat, cu spectacolul „Soacra” după „Ochiul babei” de G. Vasilescu (regia V. Ignat), la Liceul Teologic ce poartă numele ilustrului slujitor al cuvântului și culturii.

[Modula id=’3′]

Ultimele știri:
Articole Populare