0.8 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

(foto) Vezi cum a avut loc „Ziua transparenței în cadrul subdiviziunilor MAI” la Cahul

Pe data de 21 mai 2016, în orașul Cahul a fost marcată „Ziua transparenței în cadrul subdiviziunilor MAI”. La evenimentul organizat de Inspectoratul de Poliție Cahul în comun cu Departamentul Situații Excepționale, desfășurat în Piața Independenței, au participat subdiviziuni ale MAI, reprezentanții administrației publice locale, oaspeții și locuitorii or. Cahul.

„Sunt onorat să fiu astăzi alături de dumneavoastră. Ziua Transparenței este un eveniment în cadrul căruia ne-am propus să apropiem poliția de comunitate. Poliția, permanent este la datorie în serviciul cetățeanului, pentru a interveni în cele mai dificile momente din viață, iar cea mai bună apreciere pentru munca pe care o facem este încrederea oamenilor în poliție” a menționat în cuvîntul său de salut, șeful IGP, Alexandru Pînzari.

Subdiviziunile MAI participante la eveniment au demonstrat exerciții și aplicații: Brigada cu destinație specială „Fulger” a demonstrat procedee de luptă corp la corp și spargeri; Poliția de frontieră a demonstrat abilitățile câinilor de serviciu; Inspectoratul Național de Patrulare a venit cu un exercițiu cu calul dresat al subdiviziunii; Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale a efectuat o demonstrație de intervenție pentru stingerea incendiului; iar angajații IP Cahul au demonstrat procedee de reținere a infractorilor înarmați cu ajutorul mijloacelor speciale și a câinelui de serviciu.

„Ne-am propus să desfășurăm acest eveniment pentru a arăta în egală măsură capacitățile subdiviziunilor MAI din teritoriu, precum deschiderea și receptivitatea față de cetățeni”, a conchis șeful IP Cahul, Iurii Briceag.

Cei peste 1000 de participanți prezenți la eveniment, au avut parte de un program artistic susținut de colectivele de dans din raionul Cahul, „Iuventa”, „Nufărul” și „Bobocel”, precum și alte colective artistice.

Pe durata evenimentului cetățenii au fost informați despre funcțiile vacante din cadrul IP Cahul. De asemenea, angajații Secției prevenire a DGSP a IGP prin intermediul Centrului Mobil de Prevenire și Informare al Poliției au informat locuitorii despre situațiile de risc și cum să acționeze, în special, când se confruntă cu cazuri de violență în familie.

Cei mai mici participanți au primit cadouri din partea Biroului Siguranță Copii din cadrul IP Cahul și au avut ocazia să se simtă în postura de polițiști, urcând la volanul mașinilor de serviciu.
Șeful IP Cahul a înmânat diplome de onoare pentru persoanele și formațiile artistice care au răspuns la solicitarea de a participa în cadrul evenimentului. Programul zilei a culminat cu  aterizarea elicopterului SMURD.

Spre finalul activităților, doritorii au putut gusta din mâncarea ostășească, preparată de oamenii legii, pe loc. Mai jos atașăm câteva foto de la eveniment.

sursa: IP Cahul.

Ultimele știri:
Articole Populare