0.7 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

/FOTO/VIDEO/ Cutremur, incendiu, scurgeri de gaze, accident și intoxicații. Toate s-au întâmplat la Cahul

Vineri, 29 iunie, la Cahul a fost testată capacitatea de reacționare a instituțiilor speciale responsabile de lichidarea consecințelor situațiilor excepționale. Direcția teritorială a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI și alte instituții desconcentrate din teritoriu au efectuat un exercițiu de intervenție și lichidare a urmărilor calamităților naturale și situațiilor excepționale.

Potrivit scenariului, în regiunea Vrancea, România sa produs un seism puternic, iar cutremurul a afectat grav infrastructura municipiului și a unor localități din raionul Cahul. În urma seismului în mai multe blocuri locative au izbucnit incendii, iar la o uzină au avut loc scurgeri de amoniac. Totodată, cutremurul și ploile torențiale au provocat accidente rutiere și inundații soldate cu răniți și victime

Echipele de intervenție au lichidat consecințele incidentelor, au eliberat persoanele blocate din mașinile avariate și au recuperat pe cele care au suferit în urma incendiilor.Aplicațiile au fost organizate conform planului pentru pregătire și vereficare capacităților formațiunilor protecției civile la nivelul republican pentru lichidarea consecinților situațiilor excepționale.

Ultimele știri:
Articole Populare