4 C
Кахул
miercuri, noiembrie 29, 2023

/FOTO/VIDEO/Ocolesc legea pentru a nu fi amendați. Pescarii transportă captura cu ajutorul minorilor

Aproape 60 de kg de pește și 12 plase de pescuit au fost găsite de polițiștii de frontieră într-o căruța condusă de un minor de 15 ani.

Incidentul a avut loc la 18 iulie, în localitatea Brânza, Cahul, în apropierea zonei de frontieră.Potrivit unui comunicat publicat de Poliția de Frontieră, cei care pescuiesc ilegal în apele de frontieră ar folosi minorii pe post de transportatori ai peștelui. În acest mod pescarii scapă de pedeapsă pentru că potrivit legislației, minorii nu pot fi trași la răspundere.

Minorul care transporta peștele este locuitor al satului Slobozia-Mare, Cahul. Polițiștii au alertat angajații Inspectoratului Ecologic de Stat și părinții copilului.

Din spusele reprezentanților IES, care au preluat bunurile, în captura de pești se regăsc specii care sunt înscrise în Cartea Roșie a Republicii Moldova.

Pe cazul dat polițiștii de frontieră continuă cercetările în vederea identificării persoanelor implicate. Totodată, Poliţia de Frontieră solicită populației locale să manifeste o atitudine conştiincioasă faţă de regulile existente la frontieră și să nu implice minorii în activități ilegale.

Ultimele știri:
Articole Populare